Produse Contact Facebook Messenger

Ingrediente

Iasomia

45
Produse ce contin acest ingredient
Beneficii
parfum seducator, tratament pentru piele sensibila
Recoltare
August - Octombrie
Origine
India, Egipt

R egina florilor asa cum este denumita in India, iasomia este un arbust rigid, cu un miros citric, cu flori albe care apar la finele primaverii sau inceputul verii. Indienii nu o considera doar o planta decorativa ci si un remediu impotriva stresului si a tulburarilor nervoase.

Descriere

Iasomia isi are originea in Caucaz, zona muntilor Himalaya, din Persia si Kashmir. Numele de iasomie vine de la cuvantul persan "yasmin" care inseamna "dar al Domnului". In China, floarea de iasomie simbolizeaza delicatetea feminina, in Siria floarea de iasomie este simbol al Damascului, numit si "Orasul iasomiilor", iar in India floarea este impletita in cununi si prezenta in ceremoniile de nunta prevestind viitorului cuplu dragoste eterna.

A fost adusa in Europa in secolul al XVI-lea si a devenit un ingredient de baza in industria parfumurilor. In fiecare luna august are loc festivalul iasomiei in capitala parfumurilor, Grasse, Franta. Participantii imprastie flori de iasomie pe apa si sarbatoresc in oras cu muzica si diverse evenimente care atrag vizitatori din intreaga lume.

Regina florilor este adesea folosita in produsele cosmetice, parfumuri, dar este folosita si in aromoterapie sau pentru tratarea si intretinearea pielii sensibile. Este unul dintre ingredientele preferate a producatorilor de parfumuri si produse cosmetice fiind folosita intensiv in produsele lor.

Florile de iasomie sunt prelucrate prin extractie cu solvent pentru producerea uleiului de iasomie. Pentru a obtine un litru de ulei este nevoie de mii de flori de iasomie.