Produse Contact Facebook Messenger

Informatii despre casa de parfumuri Fragonard

despre Fragonard

F ragonard este o casa de parfumerie franceza fondata de Eugene Fuchs in 1926. Numele parfumeriei a fost dat in cinstea pictorului francez Jean-Honoré Fragonard. Situata in orasul Grasse din sudul Frantei (Provence), Fragonard realizeaza produsele in propria fabrica, considerata obiectiv turistic.

Casa de parfumuri foloseste numai esente pure din flori apeland la metode traditionale de fabricare a parfumurilor precum distilarea la rece si la cald. Formula de obtinere a parfumurilor a ramas neschimbata, parfumeria Fragonard fiind fidela metodelor traditionale de fabricare a parfumurilor ce i-au adus parteneriate numeroase cu case celebre din Franta.

Parfumeria Fragonard este una dintre cele mai vechi in Grasse, capitala parfumurilor. Contributia la dimensiunea culturala a orasului este apreciata atat pe plan local cat si international.

Grasse - O fabrică cu istorie
Deasupra: Grasse - O fabrică cu istorie.

Grasse - O fabrică cu istorie.

In Grasse este o fabrica foarte frumoasa, situata intr-o cladire din secolul al XIX-lea, in inima acestui oras vechi. Aici sunt realizate zilnic parfumurile si sapunurile noastre.

Fabrica noastra istorica este printre cele mai vechi din Grasse. Într-adevăr, in aria cladirilor actuale a existat inca din 1782, o fabrica de parfum. În 1926, ca un oamagiu adus celebrului pictor Jean-Honore Fragonard, fabrica primeste numele de "Parfumerie Fragonard". Printr-un tur cu ghid gratuit in ateliere și laboratoarele noastre, puteti descoperi procesul de creare a produselor noastre, realizate din cele mai bune materii prime.

Grasse - Fabrica de Flori
Deasupra: Grasse - Fabrica de Flori.

Grasse - Fabrica de Flori.

Dedicata parfumeriei si plantelor aromatice, Fabrica de Flori, este inconjurata de o gradina superba de plante parfumate.

La porțile Grasse-lui, această fabrică contemporană a fost deschisă în 1986 si este dotata cu echipamente foarte moderne pentru fabricarea și ambalarea produselor noastre.

Vizitați gratuit laboratoarele noastre și salile de ambalare si descoperiti secretele expertizei noastre si meseria de parfumier.

Grasse - Muzeul Parfumului
Deasupra: Grasse - Muzeul Parfumului.

Grasse - Muzeul Parfumului.

În centrul orasului Grasse, la primul etaj al Fabricii noastre istorice, Muzeul Parfumului, va prezinta o minunata colectie privata de sticlute, cutii, recipiente, materii prime, alambicuri și alte dispozitive care spun povestea parfumurilor din cele mai vechi timpuri până ziua de azi.

Muzeul Costumului si Bijuteriei Provensale
Deasupra: muzeul Costumului si Bijuteriei Provensale.

Muzeul Costumului si Bijuteriei Provensale.

Vechea locuinta a Marchizei de Cabris, sora lui Mirabeau, conacul particular Clapier-Cabris, adaposteste din 1997 Muzeul Costumului si Bijuteriei Provensale.

Adunata cu răbdare de catre Helena Costa, exceptionala colecție privata a muzeului constă în costume și bijuterii provensale din secolele al XVIII-lea si al XIX-lea: rochii, fuste cusute în garnituri simple, seturi dantelă, veșminte de cap, etc. Aceste haine spun viața provensalilor, a agricultorilor si meșteșugarilor din regiunea noastră.

Grasse - Muzeul Fragonard
Deasupra: Grasse - Muzeul Fragonard.

Grasse - Muzeul Fragonard.

Muzeul Fragonard este gaseste in "Hôtel de Villeneuve", clădire istorică frumos restaurata, în spiritul marilor conace din Grasse-ul secolului al XVIII-lea. Dedicat celui mai faimos fiu al orașului Grasse, pictorul Jean-Honore Fragonard (1732-1806), acest muzeu detine o serie de cincisprezece lucrări majore ale artistului. Acesta găzduiește, de asemenea, o colecție de picturi ale altor doi artiști din Grasse, Marguerite Gérard (1761-1837) și Jean-Baptiste Mallet (1759-1835). Acest ansamblu de picturi reprezinta a doua colectie franceză de lucrări semnate de Jean-Honoré Fragonard după cea detinuta de Muzeul Luvru și prima colectie ca importanta a celorlalti doi artiști mentionati.

Eze - Laboratorul Fabricii
Deasupra: Eze - Laboratorul Fabricii.

Eze - Laboratorul Fabricii.

In regiunea muntoasa alpina, intre Nisa și Monaco, langa malul mării Mediterane, fabrica noastra de parfumuri, săpunuri și produse cosmetice, dispune de laboratoare și ateliere de lucru foarte moderne.

Descoperiti secretele fabricarii de parfumuri si cosmetice: tur cu ghid gratuit în toate limbile europene.

Muzeul Parfumului Fragonard din Paris (Strada Scribe)
Deasupra: muzeul Parfumului Fragonard din Paris (Strada Scribe).

Muzeul Parfumului Fragonard din Paris (Strada Scribe).

Muzeul Parfumului Fragonard, deschis în 1983, este situat într-un frumos conac stilul arhitectonic Napoleon al III-lea. A fost construit în 1860 de către arhitectul Lesoufaché, un student al lui Garnier, celebru pentru că a construit opera cu același nume, situată în fața muzeului nostru. Tavane pictate, diferite modele de parchet, decoratiuni romantice, seminee si candelabre datand din 1860, mare parte din ele sunt clasificate drept patrimoniu si confera muzeului un farmec deosebit.

Descopera o colectie minunata de obiecte de parfumerie și călătoreste prin epoci diferite, din antichitate până la începutul secolului al XX-lea printr-un tur gratuit cu ghid in Muzeul nostru parizian.

Teatrul Capucinilor din Paris devenit Muzeu al Parfumului
Deasupra: Teatrul Capucinilor din Paris devenit Muzeu al Parfumului.

Teatrul Capucinilor din Paris devenit Muzeu al Parfumului.

Construit în 1895 de către celebrul arhitect din perioada Belle Epoque Edouard-Jean Niermans, vechiul "Théâtre des Capucines" a fost martorul artei scenice a unor celebritati precum Mistinguett, Arletty, etc.

Situat vis-a-vis de Olympia, și aproape de Madeleine, teatrul a fost renovat și transformat într-un muzeu al parfumului în 1993. Acesta oferă o călătorie unică în lumea parfumeriei. O fabrica in miniatura, realizata cu dispozitive de distilare din cupru datand din secolul al XIX-lea explică metodele de extracție a materiilor prime. O selecție a celor mai fine flacoane de parfum din colecția muzeului spun o istorie a parfumului veche de 3000 de ani.

Noul Muzeu al Parfumului din Paris (Haussman)
Deasupra: noul Muzeu al Parfumului din Paris (Haussman).

Noul Muzeu al Parfumului din Paris (Haussman).

Situat în inima Parisului, aproape de Opera Garnier, acest loc plin de istorie și unde Parfumeria Fragonard a vrut să-i păstreze spiritul, a fost la rândul său un teatru, apoi o scoala de ciclism și chiar un magazin de mobilier englezesc Maple & Co.

Muzeul prezinta de la materii prime ale parfumieurului si secretele de fabricatie ale parfumurilor pana la o frumoasă colecție de sticluțe prețioase din antichitate până în prezent. Intrat în atmosfera unei parfumerii de la sfarsitul secolului al XIX-lea, vizitatorul descoperă universul parfumurilor, prin intermediul muzeului, care combină obiecte antice, arhive și imagini video din epoca moderna. O călătorie olfactiva inedita la Paris!